Kelderdichting in regio Ledeberg nodig?
Heb je onlangs vocht, schimmel of waterschade ontdekt in je kelder? Of merk je de laatste tijd nare geurtjes op?
Heel wat huizen in regio Ledeberg krijgen te maken met vochtige kelders. Dit kan te wijten zijn aan een hoog grondwaterniveau, lekkages of vochtdoorlatende muren en vloer.
Gelukkig is het probleem van een vochtige kelder op te lossen. Dankzij kelderdichting kan water niet langer je kelder binnendringen. Kelderdichting maakt je kelder waterbestendig. Zo voorkom je niet alleen waterschade en schimmels, maar kan de ruimte zonder problemen gebruikt worden extra opslag, of zelfs leefruimte.
Wat is kelderdichting?
Kelderdichting wordt ook wel kelderbekuiping genoemd. En die naam geeft eigenlijk al aan wat kelderdichting inhoudt. Kelderbekuiping zorgt ervoor dat je kelder bij de muren en vloer waterdicht gemaakt wordt. Je legt als het ware een kuip in de kelder, waardoor de kelder niet meer doordringbaar is.
Bij kelderdichting of kelderbekuiping worden er verschillende lagen aangebracht. Deze lagen moeten stuk voor stuk goed drogen om een optimaal resultaat te krijgen. Het proces neemt dus wel wat tijd in beslag. Hoe lang precies, is afhankelijk van de grootte en de staat van je kelder.
» Vocht in je kelder? Vraag nu een GRATIS vochtdiagnose
Hoe gaat kelderdichting in zijn werk?
Alvorens te starten aan kelderdichting, moet de kelder ontruimd worden. Alles moet verwijderd zijn om goed te kunnen zien waar de eventuele zwakke plekken zitten. Vervolgens gaan we aan de slag. Soms kan het nodig zijn dat de kelder eerst leeggepompt moet worden, en de oude cementlaag verwijderd moet worden.
In een volgende stap wordt de kuip aangebracht. Deze kuip wordt gemaakt van verschillende lagen waterafstotend materiaal. Daarbij wordt extra zorg besteed aan de kimnaden en mogelijke kieren in de kelder, mogelijke zwakke plekken waar water kan binnendringen. Na de kelderdichting bestaan de vloer en de wanden van de kelder uit een stevig waterafstotende laag waar geen vocht meer door kan dringen.
In de laatste stap wordt de vloer opnieuw gegoten waarna een extra dichting plaatsvindt, zowel langs binnen als langs buiten. Dat houdt in dat bij een lekkage van bijvoorbeeld een wasmachine, de vloer zo droog gedweild kan worden, maar dat ook bij hoge waterdruk van buitenaf, bijvoorbeeld door een stijgend grondwaterpeil, je kelder kurkdroog zal blijven.
Twee uitvoeringen van kelderdichting in regio Ledeberg
Er zijn 2 manieren van kelderdichting: een soepele bekuiping of een stijve bekuiping. Wat is het verschil?
Bij een stijve kelderbekuiping wordt eerst bekeken waar de mogelijke zwakke plekken van de kelder zitten. Vervolgens worden vochtplekken behandeld, en lekkages verholpen. Daarna worden alle wanden dichtgemaakt door middel van meerdere waterafstotende lagen. Stijve bekuiping is voor de gemiddelde kelder geschikt.
Bij een soepele kelderbekuiping wordt op de muren en op de vloer eerst een noppenfolie aangebracht die als functie heeft om vocht te weren. Nadat de folie bevestigd is, wordt de keldervloer gegoten. Ook hier worden alle mogelijke zwakke plekken goed geïnspecteerd en behandeld. Soepele kelderbekuiping een is methode van kelderdichting die vooral gebruikt wordt wanneer de kelder in zeer slechte staat is.
Kelderbekuiping of kelderdichting in regio Ledeberg
Woont u in regio Ledeberg, heeft uw kelder last van vochtproblemen en wil u hier voorgoed korte metten mee maken? Doe dan een beroep op ons vakmanschap! Neem nu contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende vochtanalyse. Zo kunnen onze experten nagaan wat het vochtprobleem precies veroorzaakt. Hierna stellen we u een duidelijke oplossing op maat voor, aan een uiterst scherpe prijs.
» Een natte kelder? Vraag nu een GRATIS vochtdiagnose